Добра новина першого засідання нової Верховної Ради – коаліціади і спікеріади не буде, – Томенко

27 Листопада 2014 13:00
slovovolyni.com

slovovolyni.com

“На щастя, як ми і прогнозували, коаліціади і спікеріади не буде. Очевидно, що політики з різних фракцій виносять уроки з помилок, які були у попередніх скликаннях ВР. Таким чином, вже на першому засіданні парламенту VIII скликання буде обраний Голова ВР Володимир Гройсман і Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк”, – про це народний депутат Микола Томенко сказав сьогодні журналістам в кулуарах парламенту.

Отож, за його словами, відсьогодні новий парламент стає легітимним інститутом, який починає свою роботу, і буде Голова Верховної Ради, який може підписувати відповідні постанови і законопроекти.

“Натомість, очевидно, не вдасться реалізувати програму-максимум, оскільки останнім часом активізувалися бажання багатьох фракцій посісти посади Першого заступника та Заступника Голови Верховної Ради”, – зауважив народний депутат.

Тому, як прогнозує Микола Томенко, питання першого віце-спікера, віце-спікера, комітетів і складу Уряду будуть перенесені вже на пленарне засідання 2 грудня.

“Отож, добра новина: спікеріади і коаліціади не буде, погана – в один день не вдалося сформувати все керівництво ВР”, – підсумував Микола Томенко.