Черкаський гурт у новому відео “Туман” розказав історію малого Шевченка

5 Грудня 2014 09:34

Нове відео на пісню “Туман” презентував популярний черкаський рок-гурт “Ефект метелика”.

Композицію “Туман” музиканти створили на однойменний вірш Тараса Шевченка.

“Пісню ми написали досить давно. Ідей до відео було дуже багато. Спочатку ми хотіли показати персонажів Тараса Шевченка у кліпі. Хотіли навіть задіяти кінно-спортивний клуб “Мустанг”, щоб у відео з’являлися гайдамаки. Але потім Стас Кухарчук сказав, що не це годиться і треба робити відео, щоб воно “чіпляло”. І ми вирішили зробити історію Тараса, – розповідає лідер гурту Сергій Бобров. – Пригода відбувається з малим Тарасом. У кліпі мати, батько, пан”.

DSC09314_новый размерDSC09381_новый размерDSC09312_новый размер

Відео знімали в полі у Південно-Західному районі в Черкасах, повз яке гітарист гурту Костянтин Доброцький щодня їздить на роботу. У кліпі знялися колеги Сергія Боброва з Черкаського академічного обласного театру. Головний герой кліпу – Максим Кузьмін, син актора Олександра Кузьміна. Хлопчик зіграв роль малого Тараса. Ця роль для хлопця не нова. У театрі він грав роль юного Кобзаря в трилогії “Тарас”.

DSC09418_новый размерDSC09456_новый размер

Режисерами й авторами сценарію відео виступили Олександр Кузьмін, Олександр Демешко і Стас Кухарчук. Кажуть, що ідеї, які виникли в кожного, скомпонували для майбутнього творіння. “Для мене це перший досвід. Я заліз в інтернет, щоб подивитися, як пишуться сценарії до кліпів і як вони взагалі знімаються”, – згадує Кузьмін.

Загалом робота “Туман” стала четвертою у послужному списку “Ефекту метелика”, який цього року відзначив своє 10-річчя.

DSC09363_новый размер