На українців чекає нове підвищення тарифів

10 Грудня 2014 09:50
УНІАН

УНІАН

Найближчим часом в Україні знову зростуть тарифи на житлово-комунальні послуги для населення. Також Кабмін має намір в 2 рази скоротити ставку єдиного податку та ввести річний мораторій на перевірки бізнесу. Крім того, уряд має намір розробити новий Трудовий кодекс, який дозволить зробити конкурентним ринок праці, а також захистить права працівників і роботодавців.

Про це заявив прем’єр-міністр України, інформує УНІАН.

Щодо росту тарифів, то в першу чергу це стосується енергоресурсів – газу, тепла та світла. Водночас залишать пільги та субсидії.

“Ми зобов’язані платити реальну ринкову ціну за енергетичні ресурси України, інакше дефіцит “Нафтогазу”, який більший за дефіцит державного бюджету, буде вічним. Не може бути такого, що вся країна працює тільки на одну компанію, на НАК “Нафтогаз України”, дефіцит якої цього року становив 110 мільярдів гривень на противагу дефіциту державного бюджету, який становив 68 мільярдів гривень”, – сказав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
Тож підвищення тарифів просто неминуче.
“Саме тому ми підніматимемо до ринкового рівня всі енергетичні ціни і тарифи. Одночасно, при цьому, забезпечуючи пільги і субсидії для тих, хто потребує пільг і субсидій, тобто для всіх малозабезпечених верств населення України”, – заявив прем’єр-міністр.
При цьому Яценюк не уточнив терміни підвищення тарифів на енергоресурси для населення.

Щодо скорочення ставки єдиного податку, то Кабмін має намір в 2 рази скоротити ставку єдиного податку та ввести річний мораторій на перевірку малого і середнього бізнесу.
Також прем’єр зазначив, що передбачена планом дій уряду до 2016 року реформа трансфертного ціноутворення дасть можливість перерозподілити податкове навантаження в напрямку його зменшення для малого і середнього бізнесу.

Щодо нового трудового кодексу, то його проект може бути представлений в парламенті вже у першому кварталі 2015 року.

“Не можна обійти трудове законодавство, тому що країна може бути конкурентною лише тоді, коли правильно відрегульований ринок праці. Україна ухвалить новий Трудовий кодекс, який буде конкурентним, ефективним і дасть можливість працівникові і роботодавцеві одержати максимальну користь, а також приведе сюди інвестора”, – сказав Яценюк.