“Живого Шевченка” покажуть в різних образах

13 Грудня 2014 13:18

grygorovych-494x700Побачити Тараса Шевченка на вулиці Грушевського із шиною в руках, чи на передовій з автоматом, або коли Григорович робить селфі, можна буде 15 грудня о 18:00 у головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, на відкритті виставки полтавського художника Юрія Шаповала “Як художник – художнику”.

Юрій вперше виставить повністю всю серію картин “Григорович”. Окрім того, на відкриття виставки завітають Сергій Проскурня (режисер), Євген Нищук (актор) та Вадим Пантус (актор).

“Виставка серії картин “Григорович” Юрія Шаповала представлена у стилі модерн. Це оновлений, “живий Шевченко”, якого не вистачає сучасній культурі”, – переконані організатори.

“Посил цієї серії – показати Тараса Шевченка у дещо нестандартних образах, зачіпаючи при цьому проблеми і переживання сучасного українського суспільства”, – розповідає Юрій Шаповал про виставку “Як художник – художнику”.

Юрій Шаповал – художник живописець. Надає перевагу техніці пленерного живопису. Народився 10 серпня 1984 р. на Полтавщині. Закінчив Полтавський національний технічний університет. Живе та працює в Полтаві.
Учасник всеукраїнських та міжнародних виставок та пленерів:
Міжнародної виставки «Зимовий етюд» (2010 р., м. Полтава);
Всеукраїнської виставки «Меморіал Куїнжи» (2012 р., м. Маріуполь);
Міжнародного пленеру «Виноградна лоза» (2012 р., м. Обзор, Болгарія);
Міжнародної виставки художників у м. Помор’є (2013 р., Болгарія);
Всеукраїнської виставки Національної спілки художників України «Молоде мистецтво молодої країни» (2014 р., м. Київ);
Всеукраїнської виставки «Шевченко-манія» Мистецький арсенал (2014 р., м. Київ)

Адреса: вул. Володимирська, 60, Мистецький салон (ауд. 321)

Джерело: soli.com.ua