Черкаські оперативники вилучили понад 2500 л алкогольного сурогату

17 Грудня 2014 10:15
mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Зловмисники планували заробити на Новорічних та Різдвяних святах продажем фальсифікованого алкоголю. Оперативники УДСБЕЗдовідалися про їх плани та не дозволили нечесним на руку бізнесменам зіпсувати свято жителям черкащан. Сурогат вилучено та направлено на експертизу. Відкрито кримінальне провадження. Триває слідство.

Співробітники управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Черкаській області, здійснюючи роботу в напрямку виявлення незаконного обігу підакцизних товарів, отримали оперативну інформацію про те, що в місті наладила діяльність група осіб, яка здійснює виготовлення, оптовий та дрібнооптовий продаж водно-спиртової суміші під виглядом горілки та коньяку. Отримана інформація була зареєстрована відповідним чином, відкрито кримінальне провадження та розпочата перевірка.

Як з’ясували оперативники, незаконний бізнес організували 34 та 41-річні жителі міста Черкаси, які оборудували для виготовлення фальсифікату один із гаражів у місцевому кооперативі. Зібравши необхідну доказову базу та отримавши ухвалу суду, оперативники БЕЗу провели контрольовану закупку 650 літрів водно-спиртової суміші, під час якої і затримализловмисників “на гарячому”.

У  ході проведення санкціонованого обшуку в гаражі 41-річного чоловіка міліціонери вилучили близько 2000 літрів водно-спиртової суміші, лійки, шланги для змішування спирту, пластикові пляшки та бочки різної ємності.

Наразі всі речові докази по справі вилучено, призначено низку відповідних експертиз, які допоможуть встановити, наскільки фальсифікат міг бути шкідливим для здоров’я споживачів. Проводиться розслідування по кримінальному провадженню відкритому за частиною 3 статті 190(Шахрайство) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо відкриття додаткового кримінального провадження за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.