Телевізори, підробні права і граната – неймовірні пригоди уманських грабіжників (фото)

22 Грудня 2014 08:43

У неділю 21 грудня близько 11 години, у місті Біла Церква, на трасі “Київ-Одеса”, троє чоловіків мало не позбавили життя ДАІшників.

Наряд Державтоінспекції зупинив за порушення Правил дорожнього руху легковий автомобіль. При перевірці документів правоохоронці відразу звернули увагу на явні ознаки підробки посвідчення водія, а також знервовану поведінку керманича авто.

PM173image002

Водій начебто погодився… Однак, несподівано вихватив з авто гранату та кинув у бік інспектора ДАІ. Останній ледь встиг відскочити, як пролунав вибух. Працівники ДАІ вимушені були застосувати вогнепальну зброю. Зловмисники кинулися навтьоки.

Інформацію про подію отримали всі наряди Київської області. І вже невдовзі “екіпаж” автомобіля затримали в селі Скребиші Білоцерківського району. Однак втікачі здаватися не збиралися, попереджувальні постріли вверх їх не зупинили. Двох з них затримали. Третьому вдалося втекти. Втім, за “гарячими слідами” його швидко розшукали дільничні інспектори міліції.

На місце події виїхав начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко. Працює слідчо-оперативна група.

Про подальший перебіг подій буде повідомлено додатково.

PM146image002

За першими висновками експертів, граната відноситься до типу світло-шумових.

Одним із зловмисників виявився уродженець Черкаської області, який перебував з 2007 року у розшуку за розбій.

З’ясувалося, що цієї ночі затримані в місті Умань Черкаської області пограбували магазин, з якого викрали 5 телевізорів та іншу техніку, яку і було виявлено і їхньому авто.

Наразі підозрювані доставлені до Білоцерківського міськвідділу міліції, де вони дають свідчення.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за статтями 348 (посягання на працівника правоохоронних органів) та 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих до скоєння інших злочинів.