Із дружини “бютівця” хочуть стягнути пару мільйонів за 38 га під санаторій, забрані у лісників

29 Грудня 2014 09:19
erve.ua

erve.ua

Прокуратура Черкаської області звернулася до господарського суду із заявою про стягнення втрат сільськогосподарського виробництва на суму 3,4 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

Зазначену суму мають стягнути з ТОВ «Лікувально-оздоровчий заклад «Черкаський санаторій та дитячий оздоровчий заклад «Світанок».

У 2008 році на підставі постанови Вищого господарського суду України фірмі було видано держакти на право власності на земельні ділянки загальною площею 38,12 га, що по вул. Жирного, 48 у с. Свидівок Черкаського району, для обслуговування лікувально-оздоровчого закладу.

У зв’язку з вилученням лісогосподарських угідь із земель Свидівоцького лісництва державі спричинено втрати на суму 3,4 млн грн, які всупереч земельному законодавству відшкодовано не було.

Заклад «Світанок» зареєстроване на Ларису Зубову і «Науково-виробниче об’єднання «Зубр» тієї ж Зубової – дружини Валентина Зубова, колишнього нардепа 3-6 скликань. До жовтня 2006 року основним власником майна закладу була держава.

У 2002-2010 рр. Валентин Зубов представляв фракцію БЮТ-«Батьківщина». У серпні 2010 р. Зубов очолив партію «Народно-трудовий союз України».

Джерело: Наші гроші