У найближчі дві доби похолодання набиратиме обертів

6 Січня 2015 18:00

262014 рік видався теплим та недощовим. Особливо він запам’ятався ранньою теплою, але з пізніми заморозками, весною і прохолодною, майже сухою осінню. Абсолютний мінімум (-23°) спостерігався наприкінці січня – на початку лютого, максимум був на початку серпня (+36°).

Як повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, 7 січня погоду Черкащини формуватиме антициклон із північного-заходу. Тому в найближчі 2 ночі похолодання набиратиме оберти: температура повітря може знижуватися до 14-21° морозу. При цьому опадів не очікується, місцями на дорогах ожеледиця.

Із 9 січня очікується різке потепління – вночі 11-16º, вдень до 1-6º морозу, сніг з переходом у дощ, ожеледь, на дорогах сильна ожеледиця. 10 січня температура повітря становитиме вночі -4..-9º, вдень 1-6º тепла.

Між іншим, найсильніший мороз (27°) у Різдвяну ніч був у 2009 році, а весь Різдвяний період (6-9 січня) був найхолоднішим у 1987 році, коли морози досягали 33°.

У морозний період на водних об’єктах області відновиться льодоутворення, але лід переважно тонкий, ненадійний, тож виходити на нього небезпечно.

За попередніми розрахунками, в січні 2015 року передбачається переважання слабких морозів і невеликих опадів. Лише на Різдвяні свята і на Водохреща морози посилюватимуться до помірних, всередині місяця на нас чекатиме відлига.