Акція “Стоп російському тероризму!” зібрала в Черкасах більше трьохсот осіб (фото)

18 Січня 2015 16:03

Мітинг “Стоп російському тероризму!” сьогодні в центрі Черкас підтримало більше трьохсот містян. Люди організувалися через соцмережі, підтримавши заклик про загальноукраїнську акцію. Багато прийшли з саморобними плакатами, привели дітей. Акція пройшла під прапорами Черкаської Самооборони Майдану, Автомайдану і жовтоблакитними стягами та національною символікою.

DSC01363_новый размер

DSC01279_новый размер

“Я прийшла підтримати наших українських вояків, аби захистити нашу Україну. На нас напала чухонська навала.  З мого боку троє осіб уже загинуло на цій війні і зараз так боляче, що хочеться бути тут, з усіма, –  говорить черкащанка Анна Сергіївна Чучман. –  Мій син, інвалід І групи, майже всю пенсію віддає на АТО, купляють зі своїми друзями все необхідне. У нас залишилася старі запчастини від машини і інструменти, я подзвонила в Самооборону – і хлопці забрали. І коли мені зателефонували потім з АТО волонтери й подякували, я не те, що плакала, мене трясло від емоцій. Нібито невеличка моя допомога стала відчутна їм там, на фронті. Тільки спільними зусиллями можемо подолати зло на Сході”.

DSC01263_новый размер

Людмила Вдовенко прийшла на акції з плакатом “Конотоп 1659″. Розповіла, що Конотопська битва 1659 року між військами українського гетьмана Івана Виговського з одного боку та московськими зайдами з іншого стала ключовим епізодом у російсько-українській війні 1658-1659 рр. Битва завершилася перемогою козаків.

“Так, ми Волноваха, Піски, Донецьк… Але ми ще й Конотоп! Будуть ще хреститься і ночами в памперсах спати за те, що до нас сюди посунулися. Слава Україні!”, – емоційно виступила жінка.

DSC01290_новый размер

DSC01319_новый размер

Наприкінці акції усі спільно виконали Славень України. Багато людей плакало.

Організатор акції Ярослав Лавров упевнений, що акція принесе результат, бо ще більше об’єднує громаду:

“У першу чергу такі акції потрібні самим людям – аби вони бачили, що не одні. Путін усе одно не побачить, що тут відбувається. А люди вийшли на площу і бачать, що всі тримаються разом”.

DSC01367_новый размер

фото Сергія Черкасова