Україні необхідно якнайшвидше призначити керівників місцевої виконавчої влади, – Томенко

20 Січня 2015 15:30
tvi.ua

tvi.ua

Перебуваючи в Черкаській області та відповідаючи на запитання журналістів, з чим пов’язане те, що Кабінет Міністрів протягом останніх півроку не погоджує кандидатури заступників голів обласних адміністрацій та голів районних адміністрацій, радник Президента України Микола Томенко сказав, що це є проблемою не лише Черкащини, а і всієї України.

“Сьогодні сотні кандидатур на посади голів райдержадміністрацій та заступників голів ОДА в силу різних (здебільшого суб’єктивних) обставин не розглядаються і не погоджуються Кабінетом Міністрів для того, щоб Президент своїми Указами їх призначив на відповідні посади”, – зазначив Томенко.

Він звернув увагу, що внесення змін до Бюджетного кодексу, які ініціював Уряд, означають передачу ключових повноважень у галузі культури, освіти, охорони здоров’я, спорту тощо на рівень місцевої влади. А тому відсутність великої кількості посадовців, які сьогодні повинні виконувати ці функції на місцях, є не лише неправильним, а і неприпустимим.

Радник Президента висловив сподівання, що ближчим часом погодження в Кабміні відбудуться, і керівники районів по всій Україні будуть призначені.