Ситуація на сході України станом на 26 січня

26 Січня 2015 14:06

Ситуація на сході країни станом на 12:00 22 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. 

Обстріли

За добу терористи 115 разів обстріляли позиції наших військових та мирні населені пункти з артилерії, мінометів, гранатометів, танків та реактивних установок «Град». 

Напрями обстрілів

Найбільша кількість обстрілів відбулась на Луганському напрямку і, зокрема, по Станиці Луганській. По ній терористи 7 разів відкривали артилерійський вогонь а також по одному разу – з РСЗВ «Град » і танків. Тричі під обстріл ворожої артилерії, мінометів та стрілецької зброї потрапляла Верхня Ольхова. Обстрілів зазнали також Новотошківка, Петрівка, Трьохізбенка, Словяносербськ, Фрунзе.

На Донецькому напрямку з РСЗВ «Град» були обстріляні Новомихайлівка, Опитне й Тоненьке, а з мінометів та стрілецької зброї – 4 рази Мар’їнка та один раз Красногорівка.

В районах Первомайська та Дебальцево з РСЗВ «Град» бандити двічі обстріляли Попасну та Троїцьке, а також Дебальцево, Новогородське та Луганське. З мінометів та артилерії бойовики вели вогонь по населеним пунктам Попасна, Булавінське, Оленівка, Майорськ, Оленівка, Вуглегірськ, Розсадки, двічі Троїцьке, Рідкодуб, Чорнухіно.

На Маріупольському напрямку з 19.00 до 19.30 відбулося два артилерійські обстріли в районі населеного пункту Орловське.

Втрати

За минулу добу загинуло 7 українських військовослужбовців, 25 було поранено.

Позиції російсько-терористичних військ

За даними розвідки, активізувалися дії російської військової авіації поблизу кордонів з Україною. Так, на військовому аеродромі у м. Ростов-на-Дону зафіксовано неодноразові приземлення транспортних літаків Іл-76 з невідомим вантажем.

РФ нарощує бойовий потенціал своїх військово-повітряних сил на території окупованого Криму, незаконно використовуючи аеродромну мережу ЗС України. Реалізуються заходи з розширення системи базування ударно-штурмової авіації. Свідченням цього є посилення російських десантно-штурмових частин вертольотами Мі-24 та військово-транспортними літаками Іл-76.

a3c2818fe869f542326b572fd198eed2