Для перемоги в протистоянні з тероризмом необхідна державна стратегія, а не “ура-патріотизм”, – черкаський нардеп

28 Січня 2015 12:08
ictv.ua

ictv.ua

Народний депутат України, радник Президента Микола Томенко, виступаючи в ефірі каналу ICTV відзначив дуже важливим те, що хоч із запізненням, але Верховна Рада України все-таки ухвалила рішення про визнання Росії країною-агресором.

«Це дасть можливість сьогодні більш системно працювати на міжнародному рівні, формуючи «антипутінську коаліцію», і водночас вибудувати чітку та зрозумілу стратегію того, як ми боремося за Українську державу, за її територію, за мир», – зазначив М. Томенко.

На його переконання, вибори вже давно завершились, а тому треба ліквідувати «ура-патріотичну» риторику, яка до цих пір звучить з вуст різних політиків, урядовців, чиновників.

«Цікаво, наприклад, яка доля розрекламованої Кабміном «Стіни», скільки на неї використано державних коштів і як далі Уряд збирається укріплювати державні кордони з Росією? Мусить бути також зрозумілою і стратегія армії, бо хвилями мобілізації армію не сформуєш. Її треба формувати як професійну, контрактну, сучасну», – зазначив Томенко.

Він також наголосив, що надзвичайно важливо змінити риторику із Західним світом і чітко визнати: нам потрібна не лише дипломатична і фінансова допомога, а і допомога з серйозною, надсучасною зброєю. «Бо визнавши Росію агресором, ми розуміємо, що цього агресора треба в якийсь спосіб зупинити. Отож, треба нарешті змінити «ура-патріотизм» на зрозумілу державну стратегію захисту України та її громадян від агресора», – підсумував Томенко.