У Черкаській обласній лікарні відкрили відділення для бійців АТО

30 Січня 2015 14:00
oda.ck.ua

oda.ck.ua

Відділення відновного лікування, розраховане на 15 ліжок, відкрили в Черкаській обласній лікарні. Уже в понеділок там приймуть перших недужих – бійців АТО, а також хворих після інсультів і тяжких травм.

“Таких пацієнтів значно побільшало, у зв’язку із військовим діями на Сході, – говорить головний лікар обласної лікарні Олександр Дудник. – Ми вже пролікували більше сотні осіб. Вони потребують особливого підходу”.

У нововідкритому відділенні пацієнтам допомагатимуть відновити втрачені функції організму, працездатність і повернутися до активного життя. Тут є все необхідне обладнання. Із недужими працюватимуть профільні лікарі, фахівці із масажу та ЛФК, фізіотерапевти, а також логопеди та навіть психотерапевти.

“Військових, насамперед, треба просто вислухати, – розповідає психотерапевт Валентин Гайдай. – Причому не 10-20 хвилин, іноді навіть години замало. Тому що після сеансу в пацієнта часто зринають у пам’яті моменти, які досі психіка приховувала. І все це треба пропрацювати, щоби людина змогла повернутися до мирного життя”.

Це відділення коштувало обласному бюджету близько мільйона гривень. Голова ОДА Юрій Ткаченко доручив керівникам районів, щоб у кожній тамтешній лікарні відкрили подібні відділення або принаймні палати для учасників АТО.