Ситуація на сході України станом на 1 лютого

1 Лютого 2015 15:38

Ситуація на сході країни станом на 7:00 1 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційне спротив» та волонтерів. 

Напрями обстрілів

31 січня терористи не припиняли обстрілювати позиції сил АТО і населені пункти, використовуючи при цьому артилерію, міномети і стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів, танків, артилерії і «Градів» бойовики обстріляли населений пункт Щастя, з артилерії і мінометів вогонь вівся по Новотошківському, Комишному, та Кримському. Кримське також зазнало обстрілів з танків.

Ворожа артилерія і міномети протягом дня чотири рази обстріляли Трьохізбенку, а також Станицю-Луганську.

У районі Сокільників відбулося зіткнення.

На Донецькому напрямку міномети противника вели вогонь по Пісках і Опитному, за допомогою артилерії терористи завдали вогневі удари по населених пунктах Опитне, Славне, Піски. Селища Тоненьке і Північне піддалися вогню з «Градів». З артилерії злочинці вели вогонь по Новомихайлівці, Березовому, Гранітному, с.Водяне та Авдіївці.

На Дебальцевському напрямку з мінометів і реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» терористи кілька разів обстріляли Троїцьке, Чорнухіно і Санжарівку.

Мінометний вогонь також вівся по Орлово-Іванівці. Селище Золоте п’ять разів було обстріляне з артилерії і «Градів» ворога. У районі Чорнухіно терористи намагалися штурмувати позиції наших військ, проте отримали відсіч і відступили.

На Маріупольському напрямку з артилерії та мінометів бойовики обстріляли Миколаївку і Чермалик.

Дії українських військових

У Луганській області українська артилерія знищила до 25 одиниць військової техніки супротивника. Про це у своєму Facebook з посиланням на дані розвідки повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

Крім того, за інформацією Тетяни Ричкової, українські війська в районі Донецького аеропорту знищили батарею «Градів», мінометну батарею і відбили наступ піхоти.

Втрати

У ніч на 1 лютого терористи обстріляли позиції полку «Азов» під Маріуполем. За даними військових, в результаті обстрілу ніхто не постраждав.

В результаті обстрілу з боку терористів системами «Град» ТЕС у місті Щастя загинули два бійці батальйону «Айдар».

996f87fab364e34c6a6c40cde3ad83bb