Ситуація на сході України станом на 6 лютого

6 Лютого 2015 13:09

Ситуація на сході країни починаючи з 12:00 6 лютого 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір», журналістів та волонтерів. 

Обстріли

Ніч з 5 на 6 лютого в зоні проведення АТО пройшла напружено, особливо – на Дебальцевському плацдармі. Терористи продовжують обстріли позицій українських військ з ствольної артилерії і РСЗВ. З району н. п. Калинове російсько-терористичні війська висунули 6 рейдових бронегруп (кожна включає до 3 танки і 4-5 ББМ з піхотним прикриттям) з метою їх проникнення у тил українських військ та нанесення ударів по окремих позиціях сил АТО. Північніше Дебальцевого бойовики зробили спробу атакувати конвой постачання українських військових, однак ті відбились, знищивши частину диверсійно-розвідувальної групи супротивника.

Крім того, протягом 2 попередніх діб в районі н. п. Щастя кілька мобільних груп бойовиків намагались форсувати річку Сіверський Донець під прикриттям мінометного вогню, однак силами української артилерії їх вдалося стримати.

В прес-центрі АТО повідомляють, що загалом протягом добі було зафіксовано 19 обстрілів українських позицій. На відміну від учорашнього дня, терористи активізувалися на Луганському напрямку, протягом ночі вівши вогонь з артилерії, мінометів та танків по Станиці Луганській, Новотошківському, Трьохізбенці, Щастю. На Донецькому напрямку російсько-терористичні угруповання 2 рази вели вогонь по Новоласпі та Петрівському.

Дії українських військових

Щоб зупинити ворога, військовослужбовці Збройних Сил України неодноразово відкривали прицільний вогонь у відповідь наносячи втрати противнику. Так, за уточненими даними розвідки, з 4 по 5 лютого силами АТО було знищено 60 терористів, 4 танки, 2 самохідні артилерійські установки. В районі населеного пункту Брянка нашими військами підірвано 7 складів з боєприпасами незаконних збройних формувань.

Будь-яку інформацію щодо здачі позицій українськими військовими в Прес-центрі АТО називають провокацією.

Ситуація на позиціях бойовиків

Командування російсько-терористичних військ намагається налагодити планомірну евакуацію до Горлівки та Перевальська техніки, підбитоїта пошкодженої в районі Дебальцевого. З Боку Алчевська під Дебальцеве (район Чорнухине-Новогригорівка) відправлений загін спецпризначення із 70 чоловік, 80% яких – громадяни РФ (колишні військовослужбовці підрозділів спецназу ГРУ, учасники бойових дій, а також військовослужбовці з окупованої АР Крим). Основне завдання загону – диверсії в тилу сил АТО.

З боку Краснодону до Алчевська вирушила колона з 20 одиниць бронетехніки (у т. ч. 6 танків). Північніше Луганська зафіксована перекидання противником до переднього краю протитанкової батареї (у т. ч. 4 протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра»).

7ab8a1747baf2f7c2d5481d3c83d4e87