У Черкаському музеї триває виставка натюрмортів талановитої 7-річної художниці

8 Лютого 2015 18:43

У  Черкаському художньому музеї відкрилася персональна виставка натюрморту
7-річної Кіри Ткаченко, учениці Оксани Литвиненко, студії ARTSOL.

0778_resized

prostir.museum

Дівчинка народилася 28 серпня 2007 року в місті Черкаси. Тато Олександр Іванович, за фахом менеджер, мама Ірина Іванівна, за освітою бухгалтер, відразу ж помітили художні здібності доньки. Батьки Кіри пригадують випадок, як після завершення довготривалого ремонту в коридорі оселі, дворічна дівчинка за декілька хвилин з фарбами в руках розмалювала великий простір коридору. Ось так і відбулася перша “посвята в художники” Кіри Ткаченко.

Дівчинка любить життя в будь-якому прояві. Вона вільно і сміливо висловлює свої думки та прислуховується до інших. ЇЇ вчитель Оксана Литвиненко пригадує: “Я вже хотіла припинити працювати над натюрмортом “Побачення”, думаючи, що Кіра втомилася від роботи. Коли Кіра несподівано мені відповіла: “Оксано, я не можу завершити цю роботу не тому, що я втомилася, а тому, що мені не вистачає впевненості в собі”.

prostir.museum

prostir.museum

Зараз Кіра ходить до школи № 13, її захоплює все, що вона вивчає, і прагне знати більше. Навіть у розвагах дівчинка надає перевагу інтелектуальним іграм. Кіра з радістю організовує свята в колі друзів, любить готувати різні страви, кататися верхи, подорожувати разом з батьками, пізнаючи нове й цікаве.