Нардеп із Черкащини вимагає терміново розглянути законопроекти, які допоможуть зупинити браконьєрство

9 Лютого 2015 16:39
grim.in.ua

grim.in.ua

Голова комітету з питань екологічної політики Микола Томенко на черговій погоджувальній раді висловив стурбованість щодо ситуації, що склалася у сфері захисту довкілля в Україні. За його словами, під “шумок” війни активізувалося браконьєрство і на водоймах і в мисливстві.

“Ми очікуємо нового сплеску браконьєрства у весняний період”, – прогнозує Томенко.

Як інформує прес-служба нардепа, він вимагає від Верховної Ради невідкладно, вже на цьому тижні розглянути два законопроекти (реєстр. № 0916, 0917), підготовлені до другого читання, які допоможуть зупинити браконьєрство і в рибальстві і мисливстві.

До того ж, за словами М.Томенка, ці законопроекти вже втретє знімаються з порядку денного.

“Ми мали історію, коли законопроект про заборону вивозу лісу-кругляка з України блокувався так званою лісовирубною галуззю. То складається враження, що тепер браконьєрська мафія блокує розгляд цього законопроекту”, – зауважує Томенко.

Також він сказав, що існує проблема, пов’язана з втратою контролю держави у сфері екології і природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської АЕС. За інформацією, якою сьогодні володіє комітет, працівники в так званій 30-тикілометровій чорнобильській зоні відчуження вже кілька місяців не отримують заробітну плату. Тож Томенко звернувся до уряду втрутитися в ситуацію і вирішити ці проблемні питання.