Ситуація на сході України станом на 10 лютого

10 Лютого 2015 13:17

Ситуація на сході країни станом на 12:00 10 лютого 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір», журналістів та волонтерів.

Обстріли

За інформацією прес-центру антитерористичної операції, ніч у зоні АТО характеризується збільшенням штурмових дій українських позицій проросійськими незаконними збройними формуваннями. Загалом протягом ночі незаконні збройні формування 35 разів вели вогонь по наших позиціях. У відповідь українська артилерія завдала низку точних ударів та примусила злочинців припинити вогонь.

Цієї ночі противник активізувався на Маріупольському напрямку. З ГРАДів обстріляли селища Мирне та Новоселівка. Найгарячішою точкою на сході України залишається містоДебальцево та навколишні населенні пункти. 

Прес-центр АТО повідомляє, що за ніч противник практично зі всіх видів зброї 18 разів вів вогонь на цьому напрямку. Найбільше постраждали Новогригорівка та Попасна.

Дії українських військових

Двічі близько 10 та 12 години вечора терористи намагалися атакувати армійські підрозділи в районі селища Новогригорівка. Також стався бій з противником поблизу Дебальцево. Тактика терористів — розвідка боєм — у цих зіткненнях не спрацювала. Після відповіді українських військових бойовики відступили зі значними втратами.

Ситуація навколо населеного пункту Дебальцево Донецької області знаходиться під контролем Збройних сил України. Наразі відбувається перегрупування сил та засобів для ведення подальших бойових дій.

Напрямок дороги між Дебальцево та Артемівськом деблоковано силами українських військових. До місця ведення бойових дій підтягуються військові резерви та техніка. Всі штурмові дії з боку бойовиків успішно відбиті силами АТО.

Наразі ситуація складна, але контрольована. Силами українських військовослужбовців терористам нанесено значну шкоду. Бойовики понесли втрати у живій силі та техніці.

4b3dd09c05d609b3c596f397e4c1e40c