Уманський університет садівництва змінив “господаря”. На черзі – Черкаський Інститут банківської справи

17 Лютого 2015 15:19
atn.ua

atn.ua

Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про передачу цілісних майнових комплексів навчальних закладів зі сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства до сфери управління Міністерства освіти і науки. Відповідне розпорядження оприлюднене на урядовому порталі, повідомляє Osvita.ua.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, до сфери управління МОН передано понад 120 навчальних закладів або їх структурних підрозділів, в т.ч. 18 аграрних університетів та академій.

На Черкащині це стосується Уманського національного університету садівництва.

Крім того, як стало відомо, планується аналогічна передача до сфери управління МОН навчальних закладів Національного банку України. Зокрема, Черкаського Інституту банківської справи, який є складовою Університету банківської справи в Києві. У самому навчальному закладі стверджують, що зміна підпорядкування має відбутися не раніше липня-серпня нинішнього року.

“Нам дзвонять батьки, які турбуються, що інститут закриють. Та питання про закриття Черкаської філії Університету банківської справи не стоїть. Навчальний заклад має сучасну матеріально-технічну базу, – зазначає заступник директора Департаменту освіти й науки Черкаської ОДА. – Дискусія про те, щоб віддати у підпорядкування Міносвіти всі вищі навчальні заклади, крім медичних, триває останні три роки”.