Уряд перевів аграрні виші з МінАПК до Міносвіти, але “забув” забезпечити їх фінансуванням

17 Лютого 2015 16:00
zik.ua

zik.ua

Народний депутат України Микола Томенко звернув увагу на те, що вже другий місяць поспіль йдуть дискусії стосовно того, чому Уряд «забув» про аграрну освіту.

«З кінця грудня минулого року, коли було ухвалене рішення перевести всі вищі навчальні заклади так званої аграрної науки з підпорядкування Міністерства аграрної політики до Міністерства освіти, було сподівання на те, що це – виважене і продумане рішення, яке підготовлене організаційно і передовсім фінансово. Натомість ситуація виглядає таким чином, що через півтора місяця, як таке рішення ухвалене, але фінансова підтримка раптом десь «загубилася». Це означає, що вже другий місяць у вишах в системі аграрної науки викладачі – без заробітних плат, а студенти – без стипендій», – зазначив Микола Томенко.

У зв’язку з цим, він звернувся до Кабінету Міністрів з вимогою нагадати про те, що в Україні існує ще й аграрна наука, доволі конкурентна і багаточисельна. А викладачі і студенти цієї галузі вимагають, щоб до них ставились із відповідною повагою та виплатили їм заробітні плати і стипендії за останні два місяці.