До річниці загибелі Небесної Сотні правоохоронці мусять прозвітувати про розкриття розстрілів на Майдані, – нардеп

18 Лютого 2015 17:00
life.pravda.com.ua

life.pravda.com.ua

На переконання народного депутата Миколи Томенка, до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні найкращою пам’яттю був би публічний звіт усіх керівників правоохоронних органів стосовно розкриття резонансних справ, починаючи від розстрілів на Майдані і закінчуючи усіма задекларованими новою владою злочинами колишніх високопосадовців щодо розкрадання державних коштів та майна.

«Було би правильно, якби 18-20 лютого на українському телебаченні усі генеральні прокурори (починаючи від О. Махніцького), Міністр внутрішніх справ України, Голова Служби безпеки розповіли, що вони зробили за останній рік. Бо якщо проаналізувати головні обіцянки нової влади та очікування суспільства, то вони зводяться до необхідності розкриття резонансних злочинів, пошуку вбивць учасників Євромайдану, а також – до повернення награбованих попередньою владою коштів», – зауважив політик.

Як відомо, свого часу А. Яценюк заявляв про те, «сім’єю» Януковича за останні три роки з фінансової системи України на офшорні рахунки було виведено близько 70 мільярдів доларів, а згідно із заявою Генпрокуратури України, тільки в Росію В. Януковичем було вивезено мінімум 32 мільярди доларів.

«На жаль, сьогодні виглядає таким чином, що ні перша справа щодо розслідування масових вбивств, ні друга – стосовно повернення награбованих колишньою владою коштів – не реалізовані. А тому ми повинні розуміти ступінь відповідальності у цьому питанні вже нової влади», – підсумував Микола Томенко.