На Черкащині від міністра вимагають справедливості щодо героїв АТО, яких не визнали учасниками бойових дій

24 Лютого 2015 12:16

8ce4d7b55715c8524a33f6f06a441fe2-300x196Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з офіційним листом, щоб він розібрався у проблемі та відновив справедливість щодо загиблого героя з Уманщини Володимира Рижака і його батьків.

“Зіткнулась із кричущими випадками неповаги до наших бійців-захисників. До мене звертаються рідні Рижака Володимира Юрійовича, якого не визнають загиблим під час проведення Антитерористичної операції на Сході України. І це при тому, що Володимир добровольцем пішов на фронт у червні 2014 року та зарахований до добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Шахтарськ” ГУМВС України в Дніпропетровської області. У складі батальйону чоловіка було відряджено до м. Слов’янськ, а звідти – в м.Докучаєвськ Донецької області для несення служби з охорони громадського порядку.
Згідно з офіційним повідомленням (за підписом командира батальйону) 02.08.2014 Рижак В.Ю. був застрелений снайпером-терористом. Але чомусь чоловіка не було визнано учасником бойових дій. В отриманні такого статусу родині відмовили”, – пише Коваленко.

За її словами,  несправедливість торкнулась й інших родин загиблих бійців із Черкащини. Це, зокрема, родини Руслана Шеремета з с. Піщане (Золотоніського району) та Олега Шевцова з с. Балаклея (Смілянського району).
А хлопці ж ішли на війну добровільно, готові віддати своє життя і здоров’я. Натомість, держава, яку вони захищають, їх не визнає, а родичів загиблих героїв – залишає без підтримки.

facebook.com/Валентина Коваленко

facebook.com/Валентина Коваленко