Скандальній “Резиденції” в Черкасах – бути?

11 Березня 2015 19:15
vk.com

vk.com

Сьогодні виконавчий комітет Черкаської міськради проголосував за проект рішення “Про надання ЖБК “Резиденція” містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки по вул. Гоголя,261, це ділянка, яка розташована за драмтеатром.

Восьмеро членів виконкому підтримали зведення багатоповерхівки за драмтеатром, троє – утрималися. Кажуть, що краще, аби там був сквер. Ті, хто проголосував “за”, говорять, що рішення ухвалили, оскільки головний архітектор міста не заперечує, йдеться в сюжеті “Громадського ТБ: Черкаси”.

“Вся територія міста відповідно ло генерального плану розбита на зони і півзони. І є класифікатор, який визначає, що можна будувати в цій зоні, а що – не можна. Там є дві зони: ділова і зелені насадження загального користування. У діловій зоні дозволяється будувати житлові будинки”, – говорить головний архітектор міста Віталій Чернуха.

Разом із тим, міський голова Сергій Одарич неодноразово заявляв, що проти цього будівництва.  За його словами, трьохсекційна 12-поверхівка “Резиденції”, що її будує “Набережний квартал”, “нависне” над драмтеатром і спотворить “обличчя” центральної частини міста своїм масштабом. Крім того, нез’ясованим лишається питання паркування транспорту мешканців комплексу, створення зелених насаджень і дитячого майданчика.

Нині Одарич – у відпустці до 17 березня.