Паралімпійка з Черкащини – в десятці видатних українців

12 Березня 2015 20:44
dt.ua

dt.ua

Паралімпійка з Черкащини Людмила Павленко перемогла в номінації конкурсу ТОП-10 видатних молодих людей. Захід відзначив професіоналів і підприємців віком до 40 років, які досягли значних успіхів у науці, бізнесі, громадській діяльності та творчості й здатні надихати інших своїм прикладом, інформує “Ресурсний центр Гурт”.

Однією з переможниць у номінації “Персональні здобутки” стала уродженка Черкащини 33-річна Людмила Павленко ‒ член паралімпійської збірної України. Вона першою заявила ідею “Мир Україні” на закритті Параолімпіади в Сочі у 2014 році. Зараз спортсменка живе у Харкові.

Довідково: Людмила Павленко народилася в с. Дмитрівка Золотоніського району. багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів і кубків світу з лижних гонок та біатлону 2003–2005 років. Одна із лідерок паралімпійської збірної команди зразка 2006 року. Чемпіонка і срібна призерка з біатлону та бронзова призерка з лижних гонок кубку світу 2009 року м. Сьюсьоен (Норвегія); срібна і бронзова призерка з біатлону та дворазова бронзова призерка з лижних гонок чемпіонату світу 2009 року з лижних гонок та біатлону у м. Вуокатті (Фінляндія). Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня (2006 рік).