Більда VS Холоденко: хто стане головою обласного відділення НОК?

15 Березня 2015 13:46
oblradack.gov.ua

oblradack.gov.ua

17 березня у Черкасах відбудеться звітно-виборча асамблея черкаського відділення Національного олімпійського комітету, на якій оберуть нового голову.

Кандидатів на цю посаду зареєстровано два: президент Федерації триатлону України, член НОК України Андрій Більда (на фото ліворуч) та нинішній перший заступник голови обласного відділення Микола Холоденко (на фото праворуч).

Як повідомляє видання “Черкаський спорт”, Холоденко має суттєвий електорат, щоправда, більшість з його прибічників пообіцяли висловити підтримку на виборах ще до того, як у боротьбу включився Більда. 17 березня право голосу матимуть 43 делегати асамблеї.

“Близько 20 федерацій та інших членів, які мають право голосу, мене вже підтримало, – зазначає Холоденко. – Але це не означає, що вони за мене голосуватимуть, зараз йде серйозна робота з іншого боку. Проти Андрія я особисто нічого не маю, він активний член суспільства, і цим мені імпонує”.

Андрія Більду висунули дві федерації: обласна федерація гімнастики спортивної та федерація веслування на байдарках і каное. Підтримують його і представники інших федерацій, спортсмени, тренери.

1354520272_www.cknews.info“У спорті люди діляться на дві категорії. Перша – ті, які живуть для спорту, друга – які живуть зі спорту. Андрій однозначно належить до першої категорії, – зауважує голова Федерації футболу Черкас Юрій Гончаров. – Потрібні зміни. Андрій Більда – достойна кандидатура. Він не є чиновником зі спорту, але при цьому знає всі проблеми зсередини. А Холоденко, як досвідчений спортивний функціонер, міг підсилити команду Андрія”.

Заступник голови ОДА Віталій Коваль також вважає, що відділення НОК вже давно потребує оновлення керівництва:  “Не втручатимусь (як поcадовець), але позицію спортсменів і федерацій розумію і підтримую!”.