Черкащани вважають воїнами-інтернаціоналістами махновців і білогвардійців (відео)

19 Березня 2015 15:48

322+Мало черкащан знають, хто такі воїни-інтернаціоналісти і де їм пам’ятник у Черкасах? Деякі просто знизували плечима, деякі називали інтернаціоналістами махновців чи білогвардійців, ще одні “прив’язували” події Другої світової війни.

Такий соціальний експеримент провів черкаський журналіст Валентин Чернявський у програмі “Провокація”.  Опитування він проводив буквально у кількох кроках від пам’ятника на площі Слави в Черкасах.

Чому люди не знають? “У нас загальна освіта, люди намагаються нічого не знати, мені так здається, мало хто чимось цікавиться”, – висловила здогад одна з героїнь сюжету.

Памятник загиблим афганцям у Черкасах на площі Слави встановлено 1989 року. В основі композиції лежить символічне зображення вибуху, воронка від якого утворює заглиблення круглої форми (діаметр – 6 метрів) з гранітними сходами на схилах.
У 1979 – 1989 роках в бойових діях на території Афганістану брали участь 3453 уродженці Черкаської області, 98 з них з них загинули, виконуючи свій військовий обов’язок, 429 черкащан нагороджено орденами і медалями.