На платформі biggggidea.com збирають гроші на перше художнє кіно з АТО (відео)

19 Березня 2015 09:36
biggggidea.com

biggggidea.com

На платформі biggggidea.com закликають підтримати створення короткометражної художньої стрічки “Міна”, яка відзнята в зоні бойових дій на Сході України. Вже зібрано понад 52 тис. грн. із потрібних 84 тис. грн.

Автори фільму стверджують, що хочуть дати можливість глядачам відчути, прожити, зануритись у реальність, в якій сьогодні живуть мільйони українців. Фільм “Міна” – це спроба відображення дійсності через художню форму, яка завжди була простішою та зрозумілішою для глядача.

Фабула: відчуваючи тиск і нерозуміння з боку дівчини, родини та односельців і прагнучи назавжди залишити рідне село в охопленому війною Донбасі, молодий художник Гена одну за одною долає перешкоди.

Прагнучи миру, можливості творчої самореалізації і ствердження своїх громадянських позицій, хлопець вирішує втекти до Києва. До автобусу в краще життя залишаються лічені години, але тут на його шляху постає справжня та доволі серйозна перешкода, що може лишити його життя…

Автори “Міни” кажуть, що зйомки фільму були проведені власним коштом, зусиллями однодумців та спонсорів. Для того, щоб якомога точніше відобразити реальність, творча група вирушила до визволеної частини Донецької області та відвідала Слов’янськ, Семенівну, Артемівськ, Сіверськ та Святогірськ. Деякі сцени в селі Семенівка та в місті Слов’янськ, які постраждали від обстрілів, були відзняті без використання штучних декорацій.

Зібрані кошти витратять на post-production стрічки (монтаж, корекція кольору, візуальні ефекти, дубляж, озвучення, створення титрів, анімацій). А також для презентації стрічки в Україні.

Прем’єра фільму запланована на міжнародному кінофестивалі в Каннах. Окрім цього, домовлено про підтримку фільму відомими голлівудським продюсером Tony Scotti, який планує заявити стрічку ще на провідних кінофестивалях (Sundance, AFI, Berlin, Toronto, Palm Springs, Raindance, Encounter), багато з яких є відбірковим етапом для кваліфікації на премію Оскар (в номінації художніх короткометражних фільмів).