Філарет благословив ювілейні вшанування холодноярських героїв

30 Березня 2015 09:00
cerkva.info

cerkva.info

Нещодавно в Синодальній залі Київської Патріархії патріарх КиївськийФіларет прийняв митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана та історика й письменника, ініціатора щорічних вшанувань героїв – повстанців у Холодному Яру Романа Коваля.

Цієї весни виповнюється 95 років від дня загибелі Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака, а також 95 років створення Холодноярської бригади та Степової дивізії – легендарних добровольчих формацій, які взяли участь у всеукраїнському повстанні проти російських окупантів навесні, влітку й восени 1920 року.

З благословення Філарета ювілейні двадцяті вшанування борців за волю України пройдуть у Чигирині, селі Мельники та хуторі Буда у Холодному Яру на Черкащині 25–26 квітня 2015 року. Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та письменник Роман Коваль запросили Святійшого Владику відвідати Чигирин та очолити вшанування героїв Холодного Яру.

Цьогоріч особливістю вшанування стане те, що до Чигирина з’їдуться учасники війни на Донбасі, щоби гідно пошанувати своїх попередників, які майже сотню років тому так само боронили Україну від російської окупації.

Джерело: cerkva.info