Освітяни України з’їхалися в Черкаси на Всеукраїнську Шевченківську конференцію

3 Квітня 2015 14:59

208-2Із 1 по 3 квітня в Черкасах пройшла триденна Всеукраїнська науково-практична конференція “Духовна спадщина Шевченка в парадигмах сучасної української освіти (з досвіду діяльності навчальних закладів нового типу Черкаської області)”.

Захід організовано Асоціацією “Відроджені гімназії України” за сприяння Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, відділів освіти Корсунь-Шевченківського, Лисянського та Городищенського районів. Участь у конференції взяли представники 12 областей та м. Києва.

 

“У нас дуже добрі потужні освітянські традиції. У минулому році, в умовах війни, Черкащина не втратила жодної ключової позиції за напрямком Міністерства освіти і науки. Якщо говорити про тему сьогоднішньої конференції, то якраз у минулому році ми багато уваги приділяли національно-патріотичному вихованню”, – сказав директор Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський

Ректор обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна здійснила презентацію посібників за програмами, присвяченими 200-літньому ювілею Т. Г. Шевченка, для спеціалізованих класів, шкіл, де поглиблено вивчають українську мову та літературу.

“Початок патріотичного виховання починається з того, що діти мають пізнати землю, на якій вони народилися, виховати в собі любов і повагу до своєї родини, до своєї землі, – відзначила вона.

Досвідом роботи щодо національно-патріотичного виховання та вшанування духовної спадщини Тараса Шевченка у навчальних закладах поділилися директор Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат із поглибленим вивчення предметів гуманітарно-естетичного профілю Ліна Терещенко, директор Смілянського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 – колегіум” Тетяна Карло, директор Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 28 імені Т. Г. Шевченка Тетяна Скорик, директор Золотоніської гімназії імені І. Д. Скляренка Любов Денисюк.