Черкаси приймали чемпіонат України з пауерліфтингу

6 Квітня 2015 21:03
cherkassy-sport.com

cherkassy-sport.com

До Черкас з’їхалися найсильніші люди країни. Чемпіонат України з пауерліфтингу зібрав в обласному центрі понад 120 атлетів.
Під егідою бездопінгової федерації у Черкасах проходила першість країни з окремих вправ. У стінах ПС “Будівельник” спортсмени змагалися у присяді, становій тязі та жимі лежачи.
Головні змагання країни проходять у Черкасах вже вчетверте, інформує “Черкаський спорт”.

За словами Валерія Кармазіна, президент Української бездопінгової федерації пауерліфтингу, за підсумками чемпіонату сформують збірну на чемпіонат світу, який пройде влітку в Англії.

Традиційно, один із кращих пауерліфтерів країни – Ігор Дубович. Черкаський спортсмен минулого року став чемпіоном світу. На чемпіонаті України 51-річний атлет не знайшов собі рівних у присяді, піднявши 220 кг. А найбільша вага у цій вправі підкорилася Артему Кузнєцову, він підняв 272,5 кг і побив власний рекорд.

Окрім титулованих спортсменів у змаганнях взяли й молоді атлети. Дмитро Корнєв приїхав на чемпіонат із Запорізької області. 21-річний спортсмен став абсолютним чемпіоном у ваговій категорії до ста кілограмів. Атлету підкорилася вага 202,5 кг.
У становій тязі найбільшу вагу підняв Юрій Спінов, його показник 310 кг. Запекла боротьба була у ваговій категорії 110 кг. Два спортсмени Артем Кузнєцов та Юрій Члек підняли 275 кг.. Чемпіоном став Члек, адже він важить менше.
У жимі до 90-та кг тріумфував Юрій Тоцький, його результат – 200 кг. Таку ж вагу підняв Михайло Палян, проте у категорії до 110-ти кг.
Серед жінок абсолютною чемпіонкою у всіх вправах стала Оксана Дубовицька. Її результати: присідання – 122,5 кг, тяга – 170 кг., жим – 85 кг.

Уже в травні на спортсменів чекають міжнародні старти, серед яких кубок Чорного моря, чемпіонат Європи.