ЗНО на Черкащині: істерика абітурієнтки в Умані та металодетектори

27 Квітня 2015 09:30

nu-sho-tam--gotushsya-do-zno---B50U2D24 квітня Черкаський осередок Громадянської мережі «ОПОРА» долучився до спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури.  Цього року для складання ЗНО в області зареєструвалося 8 865 осіб, а  6 963 з них – цьогорічні випускники. Загалом, спостерігачі відмічають високий рівень підготовки й проведення тестування в Черкаській області, а окремі випадки недотримання процедур є винятком.

Цього року створено найбільше пунктів тестування (35), що дало змогу провести ЗНО в один день, а не в два, як раніше.

Необхідно наголосити, що абітурієнти продовжують залишати із собою мобільні телефони та інші технічні засоби. Через що їх вилучають із пунктів тестування.

Проте часом вступники через міру піддаються хвилюванню, тому звертаються до медичних працівників. А от у пункті тестування, що розташований в Уманському національному університеті садівництва (Корпус 4), абітурієнтка не встигла заповнити бланк відповідей і після прохань інструкторів віддати бланк влаштувала гучну істерику.

Різним подекуди залишається підхід до застосування металодетекторів. Так, хоча у всіх пунктах тестування спостерігачі відмітили перевірку абітурієнтів металошукачем, все ж в одному із пунктів він був, але його не застосовували (Черкаський колегіум “Берегиня” Черкаської міської ради Черкаської області).

Спостерігачі ОПОРИ відзначають, що цьогорічні особливості зовнішнього незалежного оцінювання загалом не вплинули на підготовку та проведення тестування, а  окремі випадки не впливають на загальний результат.

Джерело: ГМ "Опора"