Черкаські програмісти представлятимуть місто в 1/8 Першості світу з програмування

28 Квітня 2015 09:00

unnamed (1)У Черкаському національному університеті пройшла олімпіада з програмування, участь в якій взяли 27 шкільних та студентських команд. Загалом позмагатися у програмуванні вирішили близько 80 черкащан: учні черкаських шкіл, ліцеїв, технікумів та університетів. Абсолютним переможцем стала команда “PhyMly XeonGeneration” з ФІМЛі.

Олімпіада в Черкасах є водночас 1/16 фіналу студентської Першості світу з програмування АСМ ICPC. Переможці цього етапу потрапляють в 1/8 світу.

Під час Оліміпіади усім командам роздавали однакові завдання. Загальна кількість задач — 14. Основна увага приділяється суто алгоритмічній складовій програмування.

Вже другий рік поспіль захід підтримують черкаські ІТ-ішники. Переможці отримали подарунки від спонсора.

“Приємно, що в цьому році до нас приєдналася нещодавно створена Асоціація “Черкаси ІТ-кластер”. Олімпіада – це чудовий майданчик який дає молоді саме такий досвід і спонукає до активних дій. Крім того, це ще й можливість цікаво і корисно провести час, отримати нові знання та досвід, порівняти себе з іншими та оцінити свої сильні й слабкі сторони, заявити про себе. А ще це – змагання, командна робота, азарт боротьби, радість перемоги та призи. Зменшена модель життя. Кожен має вибір: або лежати на печі, або діяти. У першому варіанті не виграє ніхто, у другому – всі, і в першу чергу звичайно ж сама людина, – розповів Богдан Халяпін, співзасновник “Черкаси ІТ-кластер”.