Ситуація на Сході станом на 12 травня (карта)

12 Травня 2015 12:54

Без суттєвих змін залишається ситуація на Сході нашої держави. 11 травня з 18:00 бандити в ході обстрілів позицій українських військ знову використовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Таку інформацію повідомив сьогодні вранці речник АТО Леонід Матюхін.

На Донецькому напрямку загарбники гатили зі 120 міліметрових мінометів по Опитному, Водяному, Піскам. По шахті Дутовка били зенітна установка та танк. Снаряди від танків та 152 мм гармат і міни, випущені бандитами, падали в населеному пункті Авдіївка. По Мар’їнці стріляв снайпер.

Не довго протрималося затишшя і на Маріупольському напрямку. Тут злочинці використали мало не весь свій наявний арсенал. Гатили і з самохідних артилерійських установок, і з 120 і 82 мм мінометів, застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. Та отримавши адекватну відповідь, п’ять разів просили перемир’я.

На Луганському напрямку теж було неспокійно. Стріляли злочинці з мінометів великих калібрів, гранатометів та стрілецької зброї по Станиці Луганській, Щастю.  По Ленінському та Лозовому загарбники стріляли з великокаліберних кулеметів.

12-05