Півсотні черкащан здали кров на ВІЛ

20 Травня 2015 16:16
zdrav.ck.ua

zdrav.ck.ua

Вихідними в Ювілейному парку Черкаське обласне відділення «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ» та ЧБО «Від серця до серця» провели акцію «Неси своє добро!». Приурочили її до Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу.

Кожна людина «не нуль» у боротьбі з дискримінацією, усі повинні формувати толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, змінювати особисте ставлення та cвіт, зазначають організатори акції.

Тест на ВІЛ-інфекцію пройшли півсотні відпочивальників. Серед них не виявили жодного носія інфекції. Торік на діагностику наважилося значно більше черкащан, зауважують організатори, й серед них були хворі на ВІЛ/СНІД.

Аналізи здають в мобільній амбулаторії анонімно впродовж 10-ти хвилин. Малечу тим часом аніматори розважали рухливими іграми, танцями, конкурсом малюнку.

«Загалом радує, те що нині немає такої дискримінації, як у минулому, люди вже не жахаються слова ВІЛ, підходять, підводять дітей, – ділиться враженнями від цьогорічної акції керівник дитячого центру ЧОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Тамара Борисова. – Зрозуміло, до тесту більше інтересу проявляла молодь, аналіз здавали компаніями. Крім того, зараз достатньо часто люди приїздять в Центр СНІДу здати аналіз за власним бажанням, це і молодь, і люди «ризикових» профессій, і ті, хто має привід остерігатися інфекції».

Наприкінці акції її учасники пустили в небо кульки з іменами людей, життя яких забрав СНІД.

Нагадаємо, виявити небезпечну інфекцію можна в поліклініках за наявності тест-систем, кабінетах довіри, обласному шкірвендиспансері, обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом.