Краще б на Першому національному було менше Яценюка і Московського патріархату, а більше – українського футболу, – Томенко

2 Червня 2015 13:21

1-301x200Відмова Першого національного транслювати матчі збірної України на Чемпіонаті світу U-20 2015 року, що проходить в Новій Зеландії, мотивуючи це спонсорством турніру російської компанії “Газпром”, викликало обурення численних українських фанів, які тепер не мають змоги спостерігати за досягненнями української молодіжної збірної на світовій футбольній арені.

Віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко вважає, що керівництво Першого національного, м’яко кажучи, вчинило не професійно. Про це інформує прес-служба Томенка.

“Ура-патріоти з Першого національного, який, нагадаю, фінансується з державного бюджету, ОДНООСІБНО (суспільне мовлення як-не-як) заборонили показ в Україні на телебаченні молодіжного чемпіонату світу. Цей непрофесійний дитячий лемент про надпис «Газпром» на футболках збірної України називається не інакше як маразм! Спонсори чемпіонату згадуються лише на рекламних щитах і продукції організаторів чемпіонату, як і під час Ліги Чемпіонів, яку транслює весь світ і Україна (як відомо, «Газпром» теж там є спонсором)”, — зауважуєТоменко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Окрім того, віце-президент НОКу нагадує, що наша збірна, потрапивши до фіналу Чемпіонату світу, зробила вагомий крок (до слова, Росія не пробилася до фіналу). “І тепер від державного Першого національного — такий «подарунок» вболівальникам футболу і футболістам за популяризацію українського спорту у світі?!”, — обурюється Томенко.

На його думку, щодо справжнього патріотизму на “UA: Перший”: “краще б на каналі було менше Яценюка і УПЦ Московського патріархату, а більше — україномовних ведучих, української історії, культури, традицій та, звичайно, спорту — зокрема, українського футболу!”.

Нагадаємо, Перший національний не покаже матчі збірної України на Чемпіонату світу U-20 2015 року, що проходить в ці дні в Новій Зеландії. Причиною цього є наявність російської компанії “Газпром” у якості генерального спонсора турніру.

Сьогодні наша збірна розгромила Мьянму (6-0) і результат гри Україна-США визначить наше подальше місце в підгрупі. Такі високі результати збірної України, яка потрапила до фіналу, є свідченням стрімкого розвитку та популяризації українського футболу у світі.