Сотні черкащан узяли участь у Олімпійському дні бігу (фото)

6 Червня 2015 14:31

DSC04863_новый размерСьогодні вранці в Долині троянд у Черкасах сотні черкащан зібралися, щоб узяти участь в Олімпійському дні бігу. Спортивний захід приурочили до 729-ої річниці міста.

Гарного настрою й перемоги побажав бігунам голова Черкаського обласного відділення Національного олімпійського комітету Андрій Більда. Кожен учасник отримав сертифікати про те, що він став учасником міжнародного Олімпійського дня і подарунки.

 

DSC04874_новый размерЧи не найстарший учасник змагань – 82-річний голова спортивного клубу “Ритм” (Черкаси) Юрій Воройбов. Чоловік бігає вже понад 50 років і постійно приймає участь у забігах та марафонах в Україні і за кордоном. Має власний рекорд – 17 років тому подолав 42- кілометрову марафонську дистанцію за 3 год. 29 хв. “Такі змагання дуже потрібні, бо пропагують рух. А рух – це життя!”, – говорить Воробйов.

 

Одній із учасниць змагань у найменшій віковій категорії дівчинці на ім’я Ніка – тільки 2 роки і 10 місяців. “Дорослий син займається спортом, тому вирішили долучити й меншу доньку, – каже мама Світлана. – Родиною займаємося спортом – бігаємо, стрибаємо”.

Загалом серед учасників було дуже багато дітей різного віку. Це говорить про те, що Черкаси мають непогані перспективи виховати майбутніх зірок українського спорту.

 

DSC04873_новый размер“Країна мусить триматися на активному, здоровому способу житті. Молоде покоління має розуміти, що може так статися, що їм доведеться захищати і свої родини, і місто, й Україну, –  зауважує нардеп, віце-президент НОКу в Україні Микола Томенко. – Тому маємо сьогодні подвійне завдання – пропаганду масового спорту, активного способу життя, а також спортивного, військового виховання. Бо кожен має сьогодні виростати патріотом України”.

Найменші учасники пробігу

Найменші учасники пробігу

DSC04885_новый размер

DSC04902_новый размер