Топ-6 небезпек літа

15 Червня 2015 10:18

tsaSFn7stCcЯк правило, влітку ми намагаємося якомога більше вільного часу проводити поза приміщеннями. Ось шість найпоширеніших небезпек для здоров’я цього сезону, а також поради про те, як їх уникнути.

Травми, пов’язані зі спекою. Це, найперше, сонячні удари та перегрівання. У моменти найсильнішої спеки – з 12 до 16 годин – намагайтеся бути в тіні або в закритих, кондиціонованих приміщення. Бережіть від шкідливого впливу сонця дітей – вони особливо уразливі, пийте більше рідини, але без цукру і алкоголю.

Блискавка. Від влучень блискавик помирає кілька десятків людей щороку. Слід пам’ятати, що при перших ударах грому (навіть не чекаючи дощу) слід сховатися в приміщенні і не полишати його до закінчення грози. Не забувайте і про громовідводи. У жодному випадку не можна купатися в грозу!

Харчові отруєння. Начебто це всесезонна напасть,та її пік припадає саме на літо з усіма його фруктами, ягодами, грибочками і шашличками. Спека дуже швидко “псує” продукти харчування, тому їх важливо якнайшвидше прибирати в холодильник. Особлива увага до свіжості м’яса!

Травми в басейнах і водоймах. Ще років 15 тому для нас це було не актуально, а зараз заможні дачники будують собі плавальні басейни у ​​дворах і на цокольних поверхах, а менш багаті купують басейни надувні. Найбільше травм припадає на дітей, але постраждати можуть все. Особливо часто ламають шиї і кінцівки любителі пострибати, які не дуже уявляють собі, наскільки басейн неглибокий. “Травму водолаза” (перелом шийних хребців) отримують і любителі стрибнути в річку невідомої глибини. Бажано не суміщати алкоголь з цією фізичною активністю.

Сонячні опіки. Згоріти на сонці доводилося майже кожному з нас у житті. Начебто всі знають, що довго засмагати під яскравим сонцем не можна, і що треба користуватися сонцезахисними кремами. Але часом ми просто засинаємо, розслабившися під сонячними променями, а прокидаємося з червоною спиною і перспективою дуже “веселої” нічки.

Джерело: ladyhealth.com.ua