АП забула обіцянку Президента про шкільні підручники, – Томенко

6 Липня 2015 13:31

books-320x192Адміністрація Президента за партійними дискусіями “забула” про обіцянку глави держави вирішити питання із забезпеченням підручниками учнів 4-их та 7-их класів за новими програмами. Таку думку висловив в ефірі Черкаської ОДТРК “Рось” народний депутат Микола Томенко.

“На жаль, загальнополітична дискусія відполікає владу від вирішення проблем, яких чекають люди. Зокрема, маємо цілу низку освітянських проблем, бо вже зараз треба думати про підготовку до наступного навчального року. Серед них – проблема із новими підручниками для 4 й 7 класу, – сказав Томенко. – Неодноразово піднімав питання про необхідність безкоштовного забезпечення школярів цими підручниками. Цю позицію підтримав і Президент України. І на початку червня Адміністрація Президента зробила заяву, що глава держави зробить усе, щоб забезпечити учнів підручниками. Натомість досі жодних дій уряду чи проекту закону від Президента у Верховній Раді немає. Виглядає таким чином, що АП або “підставила” Президента, або обдурила батьків, які сподівалися, що до вересня питання з підручникам вирішиться”.

Томенко наголосив: якщо виконувати обіцянку Президента, то треба невідкладно шукати варіанти вирішення цього питання, бо до вересня залишилося не так багато часу.

Крім того, зауважив народний депутат, так само потребують вирішення вже традиційні питання підготовки шкіл до нового навчального року, щоб це не стало, як зазвичай, проблемою лише одних батьків.