У другій половині тижня спека на Черкащині спаде

6 Липня 2015 15:38

739У першій половині поточного тижня погоду Черкащини продовжить формувати потужний антициклон із заходу, який спричинив у багатьох країнах західної та південно-західної частини Європи сильну спеку та нові температурні рекорди. Відзначимо, що востаннє аномальна спека такого характеру спостерігалася у 2003 році, в результаті якої загинули близько 20 тисяч осіб.

На Черкащині протягом 6-9 липня денні температури повітря досягатимуть значень +28+33º, вночі +15+20º, опадів не очікується. Така погода сприятиме початку жнивної кампанії, однак зумовить зростання класу пожежної небезпеки, який зараз скрізь становить 2, лише у Жашківському та Черкаському районі – 3 клас. Тому слід уникати відкритого вогню на природі, не допускати спалювання стерні та пожнивних решток, паління біля посівів. Адже халатне поводження із вогнем завдає шкоди, як природі, так і економіці.

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, із другої половини тижня атмосферні фронти Скандинавського циклону зумовлять невеликі дощі по території області, температура повітря дещо знизиться: вночі +13+18º, вдень +20+25º. Із 13 липня температура повітря знову почне поступово підвищуватися.