Бойова активість терористів у зоні АТО – найменша за останні дві місяці (карта)

7 Липня 2015 13:04

Минула доба позначилася зменшенням бойової активності противника. Зокрема, кількість фактів застосування важкого озброєння є мінімальною за останні 2 місяці. Проте ворожі провокації тривають, і сили АТО перебувають у повній бойовій готовності.Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента Україниз питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляють у Інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

На Луганському напрямку ввечері бойовики провели потужний мінометний обстріл м. Щастя, внаслідок чого пошкоджено 2 трансформатора та приміщення турбінного відділення Луганської ТЕС. Також вчора неодноразово зафіксовано перестрілки в районі Кримського, де противник намагається просунутися зі східного та південно-східного напрямку. Окрім цього, провокації із застосуванням стрілецької зброї сталися біля Золотого вже після заходу сонця. Окрім Щастя, фактів застосування важкого озброєння на інших рубежах оборони Луганського напрямку не зафіксовано.

На Донецькому напрямку відбулося дві збройні провокації противник у сел. Лозове, що входить до Світлодарської агломерації. Напад відбито. В районі Горлівки вже другий день зберігається режим тиші.

Ще два збройних інциденти із застосуванням мінометів та гранатометів НЗФ сталося південніше в районі стратегічно важливої залізниці на перегоні Фенольна – Ясинувата. В районі аеропорту перестрілки між силами АТО та бойовиками відбувалися від Авдіївки до Мар’їнки практично цілий день.

На Маріупольському напрямку зафіксовано короткотривалий мінометний обстріл наших позицій в районі Новотроїцького. Також увечері відбулося бойове зіткнення між силами АТО та бойовиками в районі с. Богданівка, що між Волновахою і Комсомольським. На ділянці між Старогнатівкою та Азовським морем режим тиші дотримувався повною мірою.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 4 польоти ворожих безпілотників. Також активізувалася російська авіарозвідка на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим: виявлено8 польотів БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Луганському і Маріупольському напрямку.

07-07