У Черкасах безплідні пари можуть отримати шанс народити власну дитину

28 Липня 2015 14:30

imageНа базах КЗ “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини” (вул. Чехова, 101 та вул. 30 років Перемоги,16/1) працюють кабінети безпліддя та невиношування, до яких може звернутися кожна жінка зі своїми проблемами, та забезпечити направлення таких жінок до КЗ “Черкаський обласний центр планування сім’ї та репродукції людини” для проведення першого курсу лікування безплідності методами допоміжних репродуктивних технологій за бюджетні кошти.

Безплідний шлюб – це відсутність вагітності у жінки дітородного віку протягом одного року регулярного статевого життя без використання контрацептивних засобів.

“Безплідний шлюб трапляється від 10-20%.Жінка є причиною безпліддя у 45%, чоловіки у 40%; подружжя у 50%. Обстеження проводиться одночасно чоловікові та жінці”, – зауважила Тетяна Павлівна.

За її словами, обстеження чоловіка починають з консультування уролога з аналізом сперми. Жінки ж обстежуються у два етапи.

На першому етапі використовуються стандартні методи обстеження, які проводяться усім без винятку жінкам і дозволяють попередньо виявити найпоширеніші чинники безпліддя.

На другому етапі, обстеження індивідуальні та залежать від виявлених чинників на першому етапі.

При лікуванні жінок з безпліддям проводять консервативні та оперативні методи, що дозволяють відновити природну репродуктивну функцію.

“Якщо це не можливо, то використовуються допоміжні репродуктивні технології (ДРТ). До них відносять штучну інсемінацію спермою чоловіка або донора, або ЕКЗ (ектрокорпоральне запліднення), – інформує Тетяна Підберезна. – Найбільш високий показник настання вагітності (до 40%) при стандартній процедурі екстракорпорального запліднення”.