За минулу добу в зоні АТО загинуло четверо українських вояків (карта)

3 Серпня 2015 14:57

Перша неділя серпня в зоні АТО пройшла надзвичайно напружено. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, окрім значної кількості ворожих обстрілів позицій українських військ з важкого озброєння, зафіксовано 7 фактів ведення артилерійського та мінометного вогню з боку окупантів по житлових кварталах українських міст і сіл на Донецькому і Маріупольському напрямках.

Хроніка подій в зоні АТО за 2 серпня

На Луганському напрямку найбільш складною залишається ситуація в Станично-Луганському районі. Бойовики провели дві серії провокацій – рано вранці та пізно ввечері. При цьому важке озброєння з боку противника не застосовувалося. Водночас з 22 години до опівночі бойовики вели вогонь по селу-супутнику Станиці Луганської – Валуйському. Противник стріляв зі 152-мм гармат, які розташовані безпосередньо у місті Луганськ. Поодинокі провокації із застосуванням стрілецької зброї і мінометів зафіксовано біля Щастя та сел. Оріхове, що на Бахмутській трасі.

Натомість наші блокпости біля сел. Золоте противник обстрілював з мінометів протягом цілого дня. Вогонь вівся з боку окупованого Первомайська.

Донецький напрямок. Надзвичайно складною залишається ситуація в районі Світлодарська. Вчора вранці ворожий мінометний обстріл наших позицій тривав понад 3 години. Під вогонь також потрапили спостерігачі Спільного центру з контролю та координації – міни розірвалися за 100 метрів від їхнього пункту управління. В трикутнику Логвинове – Калинівка – Комуна бойовики зосередили велику кількість важкої військової техніки і відкрито обстрілюють українські позиції, у тому числі і в світлу пору доби. Водночас позиції на лінії Санжарівка – Розсадки – Луганське успішно утримуються силами АТО.

В районі Горлівки вчора було достатньо спокійно. Зафіксовано лише кілька збройних провокацій на лінії зіткнення у північно-західних околицях цього окупованого міста. Від Ленінського до Верхньоторецького вчора режим тиші зберігався.

На західних околицях Донецька обстановка залишається незмінно найскладнішою. Бойові дії з епізодичним застосуванням танків та артилерії ведуться у цілодобовому режимі.

Під ворожим обстрілом опинилися житлові квартали Авдіївки та Водяного. Слід відзначити, що активність бойовиків біля Мар’їнки дещо знизилася.

На південь від Донецька до Новотроїцького і Докучаєвська вчора було тихо.

На Маріупольському напрямку бойові дії розгорнулися на наших передових рубежах оборони між Волновахою та Тельмановим. На захід від автотраси Донецьк – Новоазовськ на ділянці від Старобешевого до Тельманового противник розгорнув великокаліберні гармати і міномети і активно їх застосовує. Зокрема, ввечері бойовики провели серію мінометних обстрілів українських позицій біля трьох сіл у Волноваському районі. Також зафіксовано три потужних артилерійських обстріли села Гранітне з боку бойовиків. Південніше – до самого Азовського моря – вчора було спокійно.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 12 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 4 українських військовослужбовців загинули, 15– було поранено.

03-08