22-річний герой АТО з Чорнобаївщини – один із тих, хто нагадує чиновникам АП про війну на Донбасі (фото)

16 Серпня 2015 09:08

Фото 22-річного солдата Євгена Галушки, гранатометника 95-ї окремої аеромобільної бригади, із села Мельники Чорнобаївського району Черкащини увійшло до серії “16” – виставки портретів героїв АТО  в “Second Floor Art Center” Адміністрації Президента.

Як повідомляють на офіційному акаунті АП в соцмережі, 23 січня 2015 року бронегрупа, до складу якої входив Євген, виконувала завдання із розблокування та прориву в населений пункт Спартак. Солдат мужньо й сміливо вів вогонь зі штатної зброї та знищив один танк бойовиків.

фото Романа Ніколаєва

фото Романа Ніколаєва

16 лютого 2015 року штурмова група здійснила прорив оточення та взяла під свій контроль важливий напрямок відходу військових формувань Збройних сил України. Завдяки вмінню швидкого реагування, ефективним діям та особистому прикладу Євгена було знищено декілька вогневих позицій бойовиків і встановлено вогневий контроль. У цей же час Галушка Є.А. отримав поранення, але завдяки особистій силі волі та холоднокровності відмовився від евакуації, до останнього виконуючи поставленні бойові завдання.

Указом Президента України від 26.02.2015 № 108/2015 “Про відзначення державними нагородами України” за особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Для довідки: На виставці “16” в рамках арт-проекту Second Floor Art Center представлені 16 фотопортретів героїв-українців, від рядового до полковника, які героїчно захищають український Донбас. Автором фотопортретів є фотограф Роман Ніколаєв, який був волонтером, а потім вирушив як фотограф у зону АТО.