Актуальна мапа зони АТО станом на 18 серпня (відео)

18 Серпня 2015 14:00

Учорашня доба позначилася зниженням інтенсивності бойових дій, перш за все – в районі Горлівки. Вперше за минулі три дні кількість ворожих обстрілів українських оборонних позицій не перевищила позначку “100”. Також протягом вчорашнього дня не було зафіксовано жодного факту ведення вогню по житлових кварталах з боку противника. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Довідка про вчорашні події на сході України за даними Інформаційно-аналітичного центру РНБО України.

Луганський напрямок

Епіцентром бойових дій вчора було с. Кримське Новоайдарського району. Протягом 7 годин ворог вів обстріли українських позицій з південного та східного напрямків, застосовуючи стрілецьку зброю та 12-мм міномети, а ближче до вечора на передову прибула ворожа бронетехніка. Противник у ближній бій не вступав, втрат серед наших бійців у ході перестрілки не допущено.

Також по два епізоди порушення режиму тиші з боку окупантів зафіксовано у Станиці Луганській та Щасті, переважно у темну пору доби.

Важке озброєння на цій ділянці фронту не застосовується, проте у ході обстрілів у райцентрі та на прилеглій території було пошкоджено інфраструктуру та інші цивільні об’єкти.

Окрім цього, вчора вранці ворог тричі обстріляв з мінометів українських воїнів, що обороняють сел. Оріхове. Вогонь вівся з південного напрямку і відстані до 5 км.

Донецький напрямок

В районі Світлодарська і Горлівки вчора було достатньо спокійно – противник жодного разу не застосував важке озброєння, вдаючись до дрібних провокацій на передньому краї. 6 таких інцидентів вчора було зафіксовано біля сел. Луганське та сел. Зайцеве.

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька противник продовжує дотримуватися тактики артобстрілів ключових позицій української оборони з великої відстані. Вчора два таких інциденти відбулося біля перехрестя залізниць Костянтинівка – Донецьк і Красноармійськ – Горлівка; працювали ворожі міномети і гаубиці.

Біля Донецька обстановка незмінно важка. В темну пору доби активні бойові дії – провокації ворога, перестрілки у прифронтовій смузі, обстріли наших позицій з артилерії ведуться безперервно. Накопичення важкої техніки та живої сили окупантів в Донецьку, Спартаку, Ясинуватій, та на території аеропорту продовжується.

Також знову було зафіксовано ворожу активність на південь від Донецька. Зокрема, у сел. Оленівка розміщена військова техніка бойовиків, яка обстрілює нашу лінію оборони на південь від Мар’їнки. Нагадаємо, що саме цьому місці пролягає автодорога та залізниця Донецьк – Волноваха – Маріуполь.

Маріупольський напрямок

Бойові дії ведуться біля лінії оборони Старогнатівка – Гранітне. Протягом дня противник вів мінометний та артилерійський обстріл українських позицій з прилеглих сіл та висот, в тому числі 1 раз – з установки «Град». Слід відзначити, що бойові дії найвищої інтенсивності велися вдень – з 13 до 19 години. На південь від Гранітного до Азовського моря вчора було тихо.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли під Донецьком.

18-08