Чому важливо їсти груші щодня

20 Серпня 2015 08:38

hrusha1Без сумніву, груші – один з найбільш вигідних і здорових фруктів; цей скарб, що освіжає та дарує насолоду, просто не можна пропустити. Так чому б не їсти груші щодня?

Є безліч різновидів груш, і всі вони так само корисні. Це джерело води, клітковини, вітамінів і мінералів. Вони прекрасно підходять для кожного члена сім’ї, це ідеальний інгредієнт для випічки і соків на сніданок.

Корисні властивості груш:

  • Груші містять вітаміни A, B, C, E, фолієву кислоту, клітковину, калій, мінеральні солі, цукор, йод, залізо і кальцій. Вони є ідеальним джерелом вітамінів, саме тому їх часто рекомендують як незамінні фрукти на сніданок.
  • Вони мають антибактеріальні властивості. Завдяки танинам захищають організм від різних інфекцій та хвороб.
  • Вони борються з вільними радикалами. Загальновідомо, що вільні радикали – це ті шкідливі речовини, які атакують клітини, викликаючи старіння. Груші багаті антиоксидантами, що робить їх ідеальними для збереження молодості. Вони також є фантастичним джерелом вітаміну С, вони складаються на майже 13% з цього вітаміну, а також вітаміну К. Це ідеальне джерело здоров’я.
  • Піклуються про серце. Регулюють кровообіг і запобігають інсультам. У грушах міститься дуже велика кількість клітковини, що допомагає позбутися жовчних солей і зменшити так званий “поганий” холестерин. Деякі дослідження показують, що вживання груш щодня знижує на 50% шанс інсульту.
  • Запобігають раку. Високий вміст антиоксидантів разом з вітаміном С, клітковиною і фолієвою кислотою роблять їх ідеальними для будівництва клітин. Тому вони стають чудовим захисником від кількох різних типів раку. Насправді, багато досліджень свідчать про те, що груші допомагають позбавитися канцерогенних хімічних речовин, які накопичуються в товстій кишці. Груші також прекрасні друзі жінок в період менопаузи, адже захищають їх від раку молочної залози.
  • Знімають закрепи. Завдяки високому вмісту клітковини і детоксичним властивостям груші – це відмінний спосіб зберегти здоров’я кишечника, а також захистити його флору.
  • Регулюють важке травлення. Якщо ви часто страждаєте в процесі перетравлення їжі та відчуваєте здуття, тяжкість і гази, не соромтеся випити грушевий сік або просто з’їсти цілу грушу. Вона містить пектин, який відмінно підходить для запобігання наслідкам важкої травлення.

Рецепт грушевого соку

Груші можна знайти в будь-яку пору року, але все залежить від сорту фрукта. За словами фахівців, взагалі-то груші найкращі з червня по лютий. Тож рекомендуємо їсти по одній на день. Споживайте свіжими, як желе, запеченими або переробленими на сік до сніданку.

 

Вам потрібно:

Дві груші

Півсклянки води

Одна чайна ложка меду

Трохи лимонного соку

Приготування

Спочатку вимийте і зніміть шкурку з двох груш. Коли впораєтеся, розріжте кожну навпіл і подрібніть у блендері. Готовий сік змішайте з водою аби він не був занадто густим. Додайте кілька крапель лимонного соку і чайну ложку меду як підсолоджувач. Укиньте кубик льоду , щоб зробити сік освіжаючим.

 

Джерело: moyezdorovya.com.ua