У День Незалежності Черкаси відзначаться національним рекордом

21 Серпня 2015 17:30

11887916_873202499435034_4147704705231195228_nУ День Незалежності України експерти Національного реєстру рекордів приїдуть до Черкас реєструвати новий національний рекорд “Рухоме зображення прапора з найбільшої кількості велосипедистів”.

 

У рамках заходу центральною вулицею Черкас проїдуть понад 1000 велосипедистів у синіх та жовтих накидках. У русі накидки розвиватимуться і це створюватиме символічно цільне кількасотметрове зображення державного прапору України.

Світова книга рекордів Гінеса підтвердила, що це унікальний рекорд у світі. Але поки що їх представники не підтвердили своєї участі у заході.

Місце реєстрації 9:00 – площа Дружба Народів.

Після фіксації рекорду присутніх чекатиме велокемп з серією креативних велосипедних та туристичних конкурсів, руханок та ігор. Призи учасникам забезпечать найбільші веломагазини міста OnBike, Adrenalin та Freeride.

Організатором рекорду виступає мерія міста Черкаси у партнерстві з обласною державною адміністрації за ініціативи Фундації “Паритет” та велосипедних активістів міста.

Організатори наголошують на аполітичності заходу. Хоча й запрошують представників партій долучатися до його проведення. Втім, не пропагуючи свої політичні погляди.

“До участі патріотичному велорекорді запрошуються всі бажаючі незалежно від релігійної, політичної чи будь-якої іншої приналежності. Але без будь яких власних транспорантів, поліграфії чи прапорів. Безумовно ніхто не зможе заборонити фотографуватися і публікувати потім на своїх сайтах інформацію з участі у рекорді! Проте величезне прохання не виставляти на показ свої політичні чи релігійні вподобанння під час фіксування рекорду в русі до Соборної площі та на ній. Всі подібні факти будуть оперативно присікатися оргкомітетом”, – каже один із організаторів Сергій Слинько.

Про деталі заходу можна дізнатися на офіційній сторінці в соцмережі.