Керівника Черкаського театру призначатимуть через два місяці після конкурсу

17 Вересня 2015 16:22

678+“Театральний скандал” влаштували сьогодні на сесії Черкаської облради актори Черкаського музично-драматичного театру. Погрожуючи “театральним майданом” колектив окупував трибуну і фактично виніс “сміття з хати” – актори почали вимагати від депкорпусу звільнити в.о. художнього керівника театру Сергія Проскурню і повернути на посаду директора театру Володимира Осіпова, що його тимчасово відсторонили від обов’язків на час розслідування масштабної пожежі в театрі 2,5 місяці тому.

Реагуючи на це, голова обласної ради сказала, що конфлікт між Осіповим і Проскурнею – це внутрішньокадрове питання театру. “Депутати призначають і звільняють керівників обласних комунальних закладів. Осіпова у 90-х роках призначав ще начальник управління культури Козленко. Облрада його не призначала, то й звільняти не може. Так само як Проскурню призначав Осіпов”, – зауважила Коваленко.

Заступник голови ОДА Віталій Коваль заявив, що Осіпова призначили з порушенням. За його словами, через два місяці депутати будуть призначати директорів комунальних установ і тоді буде вирішуватися питання із керівництвом черкаського театру. Швидше за все – буде конкурсна основа.

Що ж до перспектив трупи Черкаського театру, яка залишилася без стаціонарного приміщення після пожежі театру, то Коваль повідомив, що акторам запропоновано сцену у обласній філармонії. Плюс автобус для репертуарних поїздок в інші міста для виступів.

“У філармонії – це одна вистава на місяць”, – сумно зауважила актриса Наталка Мамалига.

Втім, акторів порадувала звістка, виголошена в.о. художнього керівника театру Сергієм Проскурнею, чиєї відставки колектив домагався. Він заявив, що написав заяву на звільнення, додавши при цьому, що директор театру у цій конфронтації маніпулював колективом.