Черкаську “Солідарність” “зловили” на використанні адмінресурсу

18 Вересня 2015 10:30
opora.ck.ua

opora.ck.ua

Адмінресурес – влада змінилася, а інструменти ті ж. До Громадянської мережі “Опора” звернувся голова Черкаської обласної організації ВО “Батьківщина”, потенційний кандидат у мери Анатолій Бондаренко і розповів, що 17 вересня став свідком, як  у  приміщенні Черкаської ОДА голова Черкаської обласної організації політичної партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Василь Фурман приймав голів райадміністрацій і обговорював майбутні вибори.

“Опора” звернулася за коментарем і до Василя Фурмана, який підтвердив факт проведення цієї зустрічі. Він розповів, що дійсно він спілкувався із керівниками комерційних підприємств, громадськістю і деякими керівниками райдержадміністрацій. За його словами, предметом  обговорення стала підготовка до  інвестиційного форуму-2015 і Програма розвитку Черкаської області  від “Солідарності”.

Аналітик Громадянської мережі “Опора” Марина Макуха вважає, що зважаючи, на те, що зустріч відбувалася у виборчий період у приміщенні ОДА у робочий час із залученням очільників РДА, які входять у підпорядкування вертикалі ОДА, цей захід має ознаки використання адміністративного ресурсу, що порушує принцип рівності й неучасті державних органів у виборчому процесі. Нагадаємо, що БПП “Солідарність” уже заявила про своє балотування на місцевих виборах.