ТОП-10 чекінів Черкас (фото)

23 Вересня 2015 09:45

“Рідна Черкащина” обрала найпопулярніші місця в Черкасах за кількістю чекінів у соцмережі foursquare.

654+

1. Парк 30-річчя Перемоги

Парк Перемоги люблять за близькість до міського Зоопарку. Тут зелено, є озеро з живністю і деякі черкащани люблять порибалити у вихідні. У парку багато атракціонів для дітей, тому дуже подобається малечі. Бонуси – меморіали у вигляді літака Су-17, танка і гармати.

ua.igotoworld.com

ua.igotoworld.com

2. Долина Троянд

Сюди черкащани люблять приводити гостей міста. Шикарний вид із розташованого вище Пагорба Слави на Долину Троянд і на Дніпро – гордість містян. Тут проходять більшість міських свят, фестивалів і концертів, тому Долину якось думали перетворити на Співоче поле – та досі не склалося.

foursquare.com

foursquare.com

 

3. Ювілейний парк

Ще один обов’язковий пункт у екскурсії Черкасами для гостей міста. Мальовничий  і великий парк розкинувся на на терасі Дніпра на березі Кременчуцького водосховища. Восени тут активізуються білки. Нахабні і безстрашні тваринки звикли, що їх годують відпочивальники. Тому з кінця літа і до снігу в парку часто чути зазиваючий білок стукіт горіхів.

3

ck.ridna.ua

 

4. Зоопарк

Черкаський зоопарк за останні кілька років буквально розквітнув- доглянута територія, багато тематичних павільйонів, тварини не виглядають занедбаними й голодними. На озері є пелікани. Птахи потрапили в зоопарк в холоди минулого року після того, як невідь-звідки з’явилися на Канівщині. Пеліканів врятували МНСники і передали сюди.

Приємно, що у живності час від часу з’являється потомство. Жаби-помідори, маленькі котячі лемури і мавпочки-капуцини – потрібна “доза” милоти у вихідний день. Дрібних тварин на кшталт лабораторних пацючків чи кролів тут можна купити за 20-50 грн., над більшими – взяти шефство за гроші.

ck.ridna.ua

5 – 6. Мультиплекс уТРЦ “Любава” і мультиплекс у ТРЦ “Дніпроплаза”

Багатозальний кінотеатр у центрі міста для любителів “рухомих картинок”. Поп-корн, 3-D, пристойний зв’язок і гардероб – що іще треба для відпочинку?

foursquare.com

foursquare.com

7. Більярд у ТРЦ “Plazma”

Більярдні столи з безкоштовний вай-фай. Донедавна тут іще час від часу проводили різні спортивні змагання з більярду. Нині – розваги трохи іншого штибу в нічному клубі “Reflection”. А де ще чекінитися сучасним серйозним людям, як не у клубі?

7

8. Дитячий міський парк

У цьому парку багато дерев’яних скульптур від самодіяльного скульптора Михайла Ширінкіна. А ще – павільйон “Ангкор Ват”, де можна глянути на екзотичних тварин.

Парку – понад сто років. 1902 року на 1,5 га місцевий підприємець І.І. Яровий заснував перший комерційний парк та театр. Створення парку він доручив своїй сестрі Ганні Іванівни Яровій, театром завідував сам. Театр Ярового став культурним центром тогочасного міста, в якому виступали відомі театральні трупи. 1910 року парк та театр було віддано у оренду Зініну, Лір’є та компаньйонам, що перебудували приміщеня зимового театру та влаштували в ньому синематограф, а літній театр став цирком.

foursquare.com

foursquare.com

9. Сквер ім. Богдана Хмельницького

Милий сквер у центрі міста на схилах Дніпра, який у народі кличуть “сквер Чайка” – тут розташований однойменний ресторан. Гарне місце, щоб посидіти спокійно на лавці, втішаючись прекрасним краєвидом на “черкаський Поділ”. Колись тут, на Замковій горі був Черкаський замок. Пам’ятний знак, який стоїть при вході у сквер, інформує, що тут у замку у 1648 році гетьман Богдан Хмельницький надіслав у Москву листа з проханням про возз’єднання з Росією.

Якось черкаські ЗМІ писали про сквер Хмельницького як про місце з поганою історію. Мовляв, у часи німецької окупації на місці, де зараз розташований ресторан “Чайка”, ховали німецьких солдатів. На початку 60-х, коли почалося будівництво ресторану, знаходили німецькі пряжки, кинджали, хрестики, чоботи та інші речі. А навпроти скверу в старій будівлі, де нині “офіс” судової міліції “Грифон”, була царська охранка, НКВС, гестапо, КДБ… Подейкують, що під цим будинком були страшні підвали, в яких замучили багато людей. Пізніше з них нібито долинали крики убитих. Тому в 60-х роках підвали просто залили цементом…. Утім, панорамний вид на Дніпро і Долину Троянд реабілітує сквер Хмельницького від подібних сенсацій.

ck.ridna.ua

10. Центральний стадіон

Центральний міський стадіон збудували у 1957 році. Спершу носив назву ДСТ “Колгоспник”, бо так само тоді звався і місцевий футбольний клуб, а через півроку отримав ім’я Ленінського комсомолу, яку носив аж до 90-х. Уміщує 10 321 глядача. Через свою багатофункціональність, його низькі трибуни знаходяться досить далеко від поля, і за перебігом гри спостерігати незручно.

Про стадіон у Черкасах вже другий рік говорять, як про ймовірний майданчик для ФК “Шахтар”. Нібито сюди зі Львова може переїхати команда “чорно-оранжевих”. Минулого року у Центрального стадіону був “зоряний час” – тут тричі грав “Шахтар” у рамках матчів Прем’єр-ліги, а також проходили міжнародні ігри кваліфікаційного турніру Чемпіонату Європи-2015 з футболу між молодіжними збірними командами України U-21 та Швейцарії U-21 і Ліхтенштейну U-21.

А ще на зелений газон черкаського стадіону ступала нога лідера гурту “Океан Ельзи” Святослава Вакарчука.

ultrawanderer.blogspot.com

ultrawanderer.blogspot.com