Для черкащан – справа честі створити Національний парк “Холодний Яр”, – Томенко

25 Вересня 2015 11:07
primetour.ua

primetour.ua

Учора у Верховній Раді відбулася нарада стосовно створення на Черкащині національних природних парків “Холодний Яр” та “Середньодніпровський”. Її провів Голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко.

Під час наради ініціатори-члени відповідної робочої групи обговорили можливі шляхи прискорення вирішення питання щодо створення цих національних природних парків, інформує прес-служба Миколи Томенка.

Зокрема, Томенко наголосив, що справа честі для черкащан, які вболівають за свій регіон, та, власне, і для всієї України – найближчим часом створити Національний природний парк “Холодний Яр”, а також почати роботу зі створення парку “Середньодніпровський”.

Окрім того, представники громадськості висловили занепокоєння можливими екологічними наслідками запланованого розширення комплексів вирощування поголів’я птиці ПАТ “Миронівський хлібопродукт” у Черкаському районі. Томенко зауважив, що місцева влада у конфлікті щодо будівництва курників між місцевими жителями та “Нашою Рябою”, фактично, стала на захист бізнесу, а не населення.

Отож, за результатами цієї наради Микола Томенко поінформував, що усі ці питання будуть розглядатися під час виїзного засідання Комітету з питань екологічної політики, яке відбудеться у листопаді в Каневі на Черкащині.